Gezinshond
 
De Boxer is een gezinshond bij uitstek.Zijn nieuwgierige aard en opgewekt karakter zorgen ervoor dat hij zijn korte neus overal insteekt. Boxers zijn van nature heel actief, maar het zijn geen nerveuze of drukke honden. Ze spelen en stoeien graag, en zijn niet snel onder de indruk van een mindere prettige ervaring. Dit stabiele karakter maakt hem tot ideale gezinshonden, Ze zijn ook niet zo moeilijk op te voeden.Zeker met de moderne trainingsmethode, waarbij beloning een centrale rol inneemt.,kan de boxer tot indrukwekkende prestaties komen
 
Esmee in training
Stuiterbal
 
Zoals gezegd is de boxer een erg actieve hond die zich moet kunnen uitleven. Dagenlijkse lange wandelingen of fietstochten zijn eigenlijk een must voor het ras. Ook wat geestelijke arbeid doet het dier goed. Gehoorzaamheidstraining is tot een hoog niveau mogenlijk, en aanvullende uitdagingen zijn voor dit ras belangrijk. Een bal zoeken,kunstjes leren of spelen met andere honden komen aan deze behoefte tegemoet, zolang hij maar even flink bezig kan zijn. Dit energieke karakter is vooral bij pups en jonge honden merkbaar. onvermoeibaar komen ze met hun speelgoed aansjouwen om u uit te dagen voor een spelletje.
Honden van ongeveer een jaar kunnen hun eigenaars met hun tomelose energie de gordijnen in jagen. Wees er daarom op voorbereid dat een boxer van een jaar nadrukkelijk aanwezig is in uw gezin, ook al bent u dan met de opvoeding een eind gevorderd, De boxer verlangt een actieve baas die wat met hem onderneemt.

 

Eenmansvriend?

In wat oudere handboeken over de boxer wordt wel eens geportretteerd als een typische eenmandshond, dat wil zeggen een hond die zich nadrukkelijk aan een lid van het gezin hecht. De vraag is in hoeverre dit eigenlijk klopt. De meeste lijken zich binnen het gezin vaak wat meer aan een persoon te hechten in vergelijking met de andere gezinsleden, ook boxers vormen hierop geen uitzondering. Toch is het niet juist om de boxer als een typische eenmanshond te karakteriseren.Daarvoor is zijn karakter te open en te sociaal, en is hij graag daar te vinden waar actie is. De boxer is juist een echte gezinshond die wat drukte goed verdraagt.
 

 

gedrag/ karakter is zelfbewust en zijn ogen stralen uit ofdat hij "de hele wereld aan kan".
   
Een hond met een gezicht! Hij is trouw en erg aanhankelijk tegenover zijn baas en gezin (een grote kindervriend).Altijd vriendelijk en in voor een spelletje. Al met al, de clown onder de honden. Waakzaam en onverschrokken, hij is van oudsher een verdedigingshond zonder vrees maar weet wanneer het ernst is. Als je je inlaat met een boxer, ben je verliefd voor het leven!