Hoeveel vraagt u voor een puppie?
Laat me een paar woorden tegen je zeggen, ja tegen jou, de persoon die mailt om gewoon naar de prijs te vragen. De persoon die belt en verrassend zegt na het horen van een prijs: " Ik kan ergens anders een goedkopere puppy kopen ". Ik spreek je ook aan; de persoon die geen interesse heeft in papieren omdat ik " gewoon een huisdier wil.
Geen enkele hond is "gewoon een huisdier".
Achter elke rasechte puppy / hond zit een FOKKER. Ik gebruik hoofdletters om een fokker te onderscheiden van een puppyfabriek of broodfokker. Een serieuze fokker fokt geen honden zonder papieren, wat de integriteit van het ras niet beschermt. Registratie (papieren) zijn dossiers van afkomst die de bloedlijn documenteren en mogelijk maken mogelijke gezondheidsproblemen in de afkomst te onderzoeken. Wanneer je een fokker vertelt dat je niet geïnteresseerd bent in papieren, vertel ze echt dat je niet minder geïnteresseerd bent in de gezondheid van de puppy, maar alleen de goedkoopste die je kunt vinden! Als je een puppy koopt van een gerenommeerde en gerenommeerde fokker, is deze fokker verantwoordelijk voor de gezondheid van elke puppy. zowel honden als elke puppy die ze in hun leven verkochten. Deze fokker slaat de vakantie over, mist slapen en het grootste deel van zijn persoonlijke huisruimte is omgebouwd in ruimte voor zijn honden. De echt gepassioneerde fokker, die houdt van wat hij fokt, gebruikt zijn hele hart en ziel om dat te doen. Niet alleen voor puppy ' s die verkocht worden, maar ook bij elke pupkoper die een stukje van hun hart bezit en nu lid is van hun grote familie. Hierbij wordt geen rekening gehouden met puppy's/ honden die ziek worden of extra hulp nodig hebben om te gedijen. Fokkers maken zich zorgen over hun baby ' s nadat ze weggaan en nemen ze zonder twijfel terug. Ze zullen welk voorkomend probleem altijd proberen op te lossen.
Een fokker zal zijn handen vuil maken, vaak bedekt met alles wat bij de geboorte komt. Want daar draait het leven om... Te midden van geboorte en dood is leven. Het wiel dat blijft draaien. Een fokker onderzoekt bloedlijnen voert testen, echo's, röntgenfoto's, analyses, noodsecties, vaccinaties, stammen, ontworming en microchips voor zijn puppy's en laat ze evalueren door specialisten.
Last but not least kiest een fokker de familie die het geluk heeft om een van hun pups te hebben. Ja, dat lees je goed. Een echte fokker kiest aan wie hij verkoopt omdat hij geen geld verdient van de verkoop. Er is geen compensatie die investeringen van een fokker kan compenseren. Daarom moeten ze er zeker van zijn dat ze goed passen. Vaak meer dan ja zeggen... Een goede fokker heeft verschillende criteria voor degenen die hun bloedlijn willen voortzetten. Waarom? Waarom? Aangezien fokken geen verantwoordelijkheid is om ooit licht op te worden genomen, is het een keuze voor de weinige toegewijde mensen die bereid zijn om op te offeren.
Omdat een hond nooit "gewoon een huisdier" is, het is het erfgoed van de fokker, een beste vriend van een kleine jongen, een beschermer voor kleine meisjes, therapie voor ouderen, een familielid, iemands hele wereld!!!
Dit artikel is overgenomen